pátek 7. června 2024

MUZA

Severočeske muzeum volí nový vizuální styl: MUZA. 

Prostřednictvím panelové výstavy umístěné před budovou Severočeského muzea chceme širokou veřejnost seznámit s důvody proč vznikla potřeba nové vizuální identity a muzejní značky MUZA. Výstava popisuje její vznik prostřednictvím veřejné soutěže pořádané renomovanou společností Czechdesign a zároveň představuje vítěznou ideu. Výstava je součástí široké mediální kampaně, která má kulturní veřejnosti významnou novinku v provozu muzea představit a pomoci si ji zažít.

Severočeské muzeum v Liberci představilo novou vizuální identitu, logo a název „MUZA“, které vytvořilo designérské studio Sudetype. Toto studio zvítězilo v soutěži organizované Czechdesign. Nový vizuální koncept má zvýraznit image muzea a zatraktivnit ho pro širší veřejnost, včetně návštěvníků z Polska a Německa.

Koncept se točí kolem „výstavního soklu“, který symbolizuje prezentaci muzea a jeho exponátů. Tento prvek je základem loga a sjednocuje všechny aspekty nové identity muzea. Design zahrnuje práci s typografií, barevnými plochami a trojrozměrnými prvky v muzejním prostoru i na propagačních materiálech.

V nové identitě se objevuje také široká barevná paleta a kombinace písem Aazirk a Rapida. Součástí rebrandingu je i komunikační kampaň s heslem „To nejcennější v muzeu jste vy“, zaměřená na to, aby muzeum bylo vnímáno jako živý organismus otevřený pro všechny věkové skupiny.

Nová značka MUZA má nahradit původní, méně srozumitelný název a efektivněji představovat, co muzeum nabízí. Celkově je nový vizuální styl určen pro moderní digitální dobu a má přitáhnout širokou škálu návštěvníků.

(zdroj: web muzea


Celé to chápu, graficky se mi to líbí, jen mi není jasné, proč MUZA...

Žádné komentáře:

Okomentovat