pondělí 29. března 2021

Z Kateřinek do Radčic

Jedna z mnoha koronavirových procházek, v hranicích katastru obce Liberec. Start: autobusem 26 do Krásné Studánky, zastávka Švestková (alternativně se tam nechat dovézt, jako jsem to udělala já), přes klidné Radčice s výhledy, s cílem dojít do Ruprechtic (příp. kamkoliv jinam, či na MHD). Celkem v pohodě i s kočárkem nebo na kole (kopec až v poslední fázi do Ruprechtic). 

Začnete u památkově chráněného krucifixu (chráněno od roku 2007) a pokračujete po Švestkové ulici, lemované novou výstavbou. 



Dojdete ke kolejím, když budete mít štěstí, projede kolem vás motoráček směr Mníšek a Frýdlant.






Následuje hezká partie s řídkou zástavbou (mně osobně zaujala paní, která bydlí v zatáčce v maringotce), pohledy do daleka. 



Občas nějaká zajímavě pojatá zahrádka, koně v ohradě, nebo dunící trabant na letních pneumatikách v protisměru...




Pomalu už se blížíme k Radčicím a k hustější zástavbě.  Vzhledem k tomu, že začalo sněžit (foceno 21.3.2021), zkrátila jsem si původně plánovanou cestu a zamířila po ulici Turistické a Ke Sluji rovnou dolů k hlavní silnici. Hlavně si nic nezkracovat přes louku, to by Vám místní dali...


Křížek v posledním tažení. 


Ulicí Ke Sluji dojdete až k Janovu mostu. Tady můžete sednout na autobus a vrátit se do centra (13, 24 nebo 28), příp. se vydat do kopce a kolem Cvičáku a vojenského hřbitova dojít do Ruprechtic. 

Žádné komentáře:

Okomentovat