pondělí 12. dubna 2021

Ze Sedlejovic na Sychrov

Další corona výlet kombinující auto a vlak (důvod je prostý: můj syn miluje hromadnou dopravu). Autem jsme z Liberce dojeli na Sychrov a zaparkovali uprostřed obce nedaleko obchodu. Po červené značce jsme seběhli k nádraží, vyhnuli se všem žábám, na které bychom mohli natrefit, prohlédli jsme si renovovanou čekárnu a počkali na vlak firmy Arriva, který nás svezl jednu zastávku zpět, do Sedlejovic. 






V Sedlejovicích jsme vystoupili, přešli lávku, prohlédli si zdejší monumentální most a po žluté se vydali směr vesnice, kde jsme se napojili na modrou. Modrá turistická značka nás provedla údolím Mohelky, po malé a málo frekventované silničce (vedena zároveň i jako cyklostezka). Kdyby po ní neprojelo během naší procházky asi šest motorek, bylo by to ideální a krásné místo. 









Jaro je už tady.





Modrá mířila do kopce a spolehlivě k zámku, my jsme ale kousek od Památníku návštěv císaře na Sychrově z modré odbočili na trasu naučné stezky Lesní putování s Kamilem Rohanem. Už jsme ji jednou procházeli, takže jsme věděli, že tu skoro nikoho nepotkáme a užijeme si les a dřevěné zastávky. 



Na jednom z posezení naučné stezky jsme i posvačili. 




Naučnou stezku lemují ze dřeva vyřezávané artefakty, už kvůli nim je příjemné si ji projít. 



Došli jsme k Lesnímu altánu a po neznačené cestičce zamířili do Sychrova - Radimovic.


Prohlédli jsme si hřiště pro trénink hasičského sportu a prošli se po Nejhezčí ulici, kde se nachází dům ozdobený snad nejvíce hrnečky, co jsem kdy viděla. 






Procházka byla tak akorát dlouhá (tedy spíš krátká), počasí nám přálo, nepotkali  jsm skoro nikoho, celé to courání kolem Sychrova a Sedlejovic jsme tak pěkně užili. 

(11.4.2021)



Žádné komentáře:

Okomentovat