středa 1. ledna 2020

Cesta řemesel v Poustce na Frýdlantsku


Hledala jsem nějaký cíl na novoroční výlet. Na stránce s naučnými stezkami na mě vypadla Cesta řemesel v Pustce, nedaleko obce Višňová na Frýdlantsku. Pár fotek a bylo jasné, že to chci vidět.

Cesta řemesel tvoří přístupovou cestu k penzionu Na Bidýlku, autorem soch je pan Mirek Novák, který kromě penzionu provozuje se svou ženou Martinou také keramický ateliér a Hrničkovou galerii. Cesta řemesel je pojatá jako příběh jednoho domu - jsou popsáni všichni řemeslníci, kteří jsou, resp. dříve byli, k postavení domu nutní. Každá socha představuje jednoho řemeslníka, je vyrobena z čistě přírodních materiálů, krom toho je součástí vždy i povídání o daném řemesle, o historii, nástrojích, dovednostech. Děti si u každé sochy mohou i něco vyzkoušet nebo vyřešit připojený kvíz. 

Sochy zakomponované do zdejší krajiny mě nadchly. Počasí mi přálo, takže i fotky jsou docela podařené. Tematická stezka končí u penzionu, majitelé na svých webových stránkách zvou k návštěvě ateliéru a galerie - tam se nechám pozvat někdy příště. 

Více informací tady: http://www.nabidylku.eu/




































A kde Cestu řemesel najdete? Tady: mapy.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat