pondělí 1. prosince 2008

Liberecké sochy: Malý Marťan od Jaroslava Róny

Liberec opět ožil sochami. Společnost Spacium pořádá u příležitosti světového šampionátu v klasickém lyžování sochařskou přehlídku pod širým nebem nazvanou Sculpture Forum Winter Liberec 2008/2009. Před Krajskou vědeckou knihovnou se tak usadil Malý Marťan.



Sochař Jaroslav Róna je na české výtvarné scéně nepřehlédnutelnou osobností - vsadím se, že i když se o umění nezajímáte, budete od něj znát minimálně jeho pomník Franze Kafky v Praze na Starém Městě. V roce 2004 vytvořil sochu Malého Marťana pro pražský park Hadovka. Od té doby se Marťánek objevil na několika dalších místech, naposledy letos v létě v Brně v Denisových sadech na přehlídce Sochy v ulicích - obyvatelům Brna se líbil tak, že se stal nejoblíbenějším dílem celé výstavy.


 








Od 28.11.2008 sedí Malý Marťan před Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci. Můžete tu na něj narazit až do 15.3.2009, kdy přehlídka Sculpture Forum Winter Liberec 2008/2009 končí. Doufám, že Vám do té doby budu moci všechny sochy výstavy představit na těchto stránkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat