pátek 18. října 2024

Hrob Karla Hubáčka

Hrob Karla Hubáčka a jeho manželky se nachází u libereckého krematoria, napravo od hlavní budovy.







Návrat domů: liberecké oběti holocaustu

 


Název „Návrat domů“ nese pietní připomínka libereckých obětí holocaustu zavražděných v tzv. terezínském rodinném tábor v Auschwitz – Birkenau. Výstava měla premiéru v říjnu 2023 před libereckou krajskou vědeckou knihovnou. Aktálně se nachází v kampusu Technické univerzity, před budouvou G. 















Murál u parkovacího domu: Liberec

V létě 2024 se na zdi mezi ulicemi Blažkova a Dr. Milady Horákové (zadní část parkovacího domu) objevilo nové graffiti. Jaho autor, známý jako Asko, tu  ztvárnil symboly města. Najdete tu tak městský znak, Ještěd (ať v podobě televizního vysílače a horského hotelu, tak v jako bývalý obchodní dům), Libereckou Výšinu i bílé tygry z místní zoo.









Procházka Libercem (nejen za vilami)

 V neděli jsme se s návštěvou prošli Libercem. Tak pár fotopostřehů:

Bývalé skokanské můstky nedaleko Technické univerzity (Ondříčkova ulice) - byly vybudovány v roce 1959 lyžařským oddílem patřícím pod TJ Slavia VŠS Liberec a skákal na něm slávistický mládežnický oddíl.
Campus Technické univerzity

Vila libereckého policejního inspektora Adolfa Simona byla zakomponována do zahrady situované v prostoru mezi dnešní Husovou a Bendlovou ulicí. (více zde).


Japonská zahrada v areálu TUL, v pozadí Strossova vila (více zde).
Kominický mistr Karl Pilz a jeho žena Augusta si nechali postavit svůj dům na svažité parcele pod dnešní Baarovou ulicí. (více zde)
Vila Otto Priebsche (více tady)
Oblastní galerie Liberec - Lázně
Krematorium v Liberci
Rozptylová loučka

středa 16. října 2024

Kampaň DFXŠ - Kde jsi?

Zaznamenali jste? Letošní kampaň zvoucí do Divadla F. X. Šaldy. Co na ní říkáte? Já jsem trochu v rozpacích... Zvlášť, když na mě tyhle plakáty vyskakují snad co 100 metrů...